torsdag 12. februar 2009

Hijab, for folk flest?

Det er fortida ein stor debatt kring saka om politibetjentar som brukar hijab, eller som me kallar det her i Nyheitsportalen, skjerf på hovudet, skal få bruka han i tenesta.

Nyheitsportalen sitt spørjelag stilte spørsmålet til den vakthavande pianisten og læraren Leif Otto Sødal.


Som ein kan sjå på biletet stillar Leif Otto seg kritisk til saka.

"Eg meinar det er galt å bruka hijab, ein uniform bør være nøytral! Ska me tillate hijab, så åpnar ein for gruperingar innad i politiet. Der folk ytrar båe sine politiske og religiøse standpunkt gjennom unifromen!"

Det Leif Otto seier er med andre ord at han meinar det ikkje bør vere tillatt med hijab til uniformen.


Uni tydar einheit, noko som seier at politiet skal symbolisera EIN einheit, EIT politi, EIT kongedøme!

Spørsmålet om politiet skal få bruke sameklede stillar han seg negativ til. Han meinar at om det handlar om spesialeffektar, som kan halda på varmen. Så kan ein bruke same materiale som er brukt i samelua.



3 kommentarer:

  1. Hijab som en del av uniformen, har sine positive og negative sider. Den positive siden er at den muslimske kulturen og religionen kan bli mer respektert og mer vanlig i samfunnet. Men som det er nevt ovenfor skal en politi uniform være så nøytral som mulig, og med hijab på hode vil ikke politiet være så nøytrale som de burde...

    Men si at hijab blir godkjent i uniformen, hvordan vil da utviklingen bli videre?
    Se for deg at samene krever samesko og hatt i tillegg til uniformen?
    Eller at setesdalfolka vil gå i bunadstasen sin på jobb....
    Nudistene løper etter tyvene splitter nakne?

    Hvor blir da respekten av? Jeg vil ikke virke diskriminerende eller rasistisk, men jeg hadde nok mistet litt respekt for politifolk med hijab!

    Kort oppsummert: Godtar vi hijab i uniformen, tror du ikke resten av Norge vil kreve sitt særpreg i uniformen?

    SvarSlett
  2. Det er ikke synd for en same å ikke ha på seg samesko, eller for en setesdøling å gå i bunad- slik det kan være for en muslim å gå uten hijab!!

    Den norske regjeringa sier at alle norske statsborgere skal få bli hva de vil, men hvis det da er forbudt for en muslim å bruke hijab som muslim, og hun ikke har lov til å ta av seg hijaben uten at det skal sees på som synd, vil man ikke lenger si at alle kan få bli hva de vil.

    SvarSlett
  3. Hijab saken er lagt ned! :)

    SvarSlett